برخورد امام حسین(ع) در قبال نامه های ابن زیاد

پرسش : امام حسین(علیه السلام) در قبال نامه های عبیدالله بن زیاد چه برخوردی داشت؟ پاسخ تفصیلی: در واقعه کربلاعبیدالله دوبار به امام حسین(علیه السلام) نامه نوشت؛ یکی به هنگام ورود به کربلا، و دیگری در روز تاسوعاپس از ورود عمر سعد به کربلا. نامه اول به هنگام ورود امام(علیه السلام)به کربلا ابن زیادنامه اى به این مضمون براى امام حسین(علیه السلام) نوشت: «امّا بعد! اى حسین! خبرورودت به کربلا به من رسید، امیرالمؤمنین یزید! ـ به من نوشته است که سر بر بالین ننهم و غذاى سیرى نخورم تا تو…

ادامه مطلب

درخواست مهلت در عصر تاسوعا

پرسش : چرا امام حسین(علیه السلام) عصر تاسوعانجنگید و آن را به صبح عاشوراموکول کرد؟ پاسخ تفصیلی: پس از بى نتیجه ماندن راه هاى مسالمت آمیز و تسلیم ناپذیرى امام حسین(علیه السلام)، عمرسعد براى گرفتن بیعتاجبارى و یا کشتن امام و یارانش در عصرتاسوعافرمان حمله را صادر کرد. با این فرمان هزاران تن سواره و پیاده به سمت اردوى اباعبدالله(علیه السلام) روانه شدند، صداى همهمه آنها در بیابان کربلا پیچید و به گوش لشکریان امام(علیه السلام) رسید. حضرت عبّاس بن على(علیه السلام) محضر امام(علیه السلام) شرفیاب شد و عرض کرد:…

ادامه مطلب

مذاکره امام حسین(ع) با عمر سعد

پرسش : آیا امام حسین(علیه السلام) با عمر سعد مذاکره ای داشت؟ چون عمرسعد با لشکر عظیمى به کربلا آمد و در برابر لشکر محدود امام(علیه السلام) ایستاد. فرستاده عمرسعد نزد امام(علیه السلام) آمد. سلام کرد و نامه ابن سعد را به امام تقدیم نمود و عرض کرد:

مولاى من! چرا به دیار ما آمده اى؟

امام(علیه السلام) در پاسخ فرمود:
«کَتَبَ اِلَىَّ اَهْلُ مِصْرِکُمْ هذا اَنْ اَقْدِمَ، فَاَمّا اِذْ کَرِهُونِی فَاَنَا اَنْصَرِفُ عَنْهُمْ»!؛

(اهالى شهر شما به من نامه نوشتند و مرا دعوت کرده اند، و اگر از آمدن من ناخشنودند باز خواهم گشت!).(1)

ادامه مطلب

پاسداري از حريم عقايد و سيره امام عسكري (علیه السلام)

پاسداري از حريم عقايد و سيره امام عسكري (علیه السلام) نويسنده:آیت الله محمد محمدي اشتهاردي(رحمت الله علیه) اشاره بدون ترديد يكي از مسؤوليت ها و وظايف مهمّ بزرگان و دانشمندان متعهّد، حفاظت از سنگر عقايد و معارف اسلام از دستبرد تحريف و تغيير، و به تبع آن مبارزه و ستيز با راهزنان فكر و انديشه اسلامي است، چرا كه سكوت و تساهل در برابر آنها، علاوه بر اين كه موجب تزلزل انديشه مردم در اصول و اركان دين و تحريف حقايق مي گردد، نوعي كتمان حقيقت نيز در پي دارد…

ادامه مطلب

امام عسکری علیه السلام و تحکیم مرجعیت

امام عسکری علیه السلام و تحکیم مرجعیت نويسنده: آیت الله محمد تقی مدرسی   آقای من! همیشه‏ این امكان براى من نیست كه خدمت شما مشرّف شوم. پس سخن چه‏ كسى را بپذیرم و فرمان چه كسى را اطاعت كنم؟… این کلامی است که احمد بن اسحاق خطاب به مولای خویش امام عسکری (علیه السلام) بیان می کند و چه بسا حرف دل امروز تک تک شیعیان باشد. واقعا ما که در دوران غیبت امام زمانمان هستیم، باید چه کنیم و تکلیفمان چیست؟ مسلم است که شیعیان باید از نظام…

ادامه مطلب

حکومت و سیاست در سیره امام حسن عسکرى (علیه السلام)

حکومت و سیاست در سیره امام حسن عسکرى (علیه السلام) حجت الاسلام رسول جعفریان حضرت امام هادى و امام عسکرى(علیه السلام) ، على الاجبار به سامراء بسر مى بردند که در آن زمان پایتخت خلافت بود، و در محلى بنام <العسکر> که محل نظامیان و پادگان نظامى بود، خانه براى شان انتخاب کرده بودند. حضرت امام عسکرى (علیه السلام) مدت شش سال اقامت خود در سامراء، یا در حبس بود و یا اگر آزاد بود، تحت نظر و ممنوع الملاقات بود. زیرا روایات متعددى از زندانى شدن امام عسکرى (علیه…

ادامه مطلب

شمه ای ازفضايل وسيره فردى امام عسكرى (علیه السلام)

شمه ای ازفضايل وسيره فردى امام عسكرى (علیه السلام) نويسنده:سيد على اكبر قريشى 1- نفوذ معنوى ثقة الاسلام كلينى در كافى و شيخ مفيد در ارشاد نقل مى‏كند: از حسين بن محمد اشعرى و محمد بن يحيى و ديگران كه گويند: احمد بن عبيدالله بن خاقان (وزير معتمد عباسى) و كيل املاك و مستغلات خليفه در قم و عامل اخذ ماليات از آنها بود، او در عداوت اهل بيت عليهم السلام بسيار شديد بود. روزى در مجلس او سخن از علويان و اهل بيت و مذهب آنها به ميان آمد،…

ادامه مطلب

مهدى (عج) از اهل بیت علیهم السلام است

نویسنده: آیت الله سیّدعلی حسینی میلانی از جمله مطالب قابل بحث در موضوع مهدویت این است که حضرت امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از اهل بیت علهیم السلام است. رسول خدا صلى الله علیه وآله به صراحت بیان مى دارد که مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از اهل بیت ایشان است، همو که زمین را پس از فراگیر شدن ظلم و جور، از عدل و داد سرشار خواهد کرد. این که مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از اهل بیت است، به صورت متواتر در احادیث پیامبر خدا صلى الله…

ادامه مطلب

سیره ی امیرالمؤمنین(ع) در مدارا و خشونت

پرسشی از محضر علامه مصباح یزدی پرسش: از مبارزه ی حضرت علی (علیه السلام) با سرکشان و یاغیان در دوران حکومت خویش چه اصل اسلامی را می توان نتیجه گرفت؟ پاسخ: آیین مبارزه و جهاد با دشمنان، شجاعت، غیرت، حمیت و تعصب دینی، علاقه ی به دین، فداکاری و ایثار بزرگ ترین و والاترین ارزش های اسلامی هستند که موجب حفظ هویت دینی، حیات، استقلال و آزادی مسلمانان می گردند. اما فرهنگ استکباری غرب درصدد است که با عرضه ی یک سلسله ارزش های واهی خودخواسته و خودساخته، مثل نفی…

ادامه مطلب