پوشش صورت حضرت زهرا س از منظر قرآن و روایات

اگر نگاهی دقیق به سیره نقل شده در منابع حدیثی و تاریخی پیرامون شکل حجاب حضرت زهراء س و پوشش صورت ایشان صورت پذیرد, می توان به این نتیجه رسید که ایشان با حفظ حجاب و عفاف کامل, برای برخی کارها بیرون از منزل نیز می رفته و پیوسته در خانه نبوده و صورت ایشان نیز پوششی نداشته است ایشان حد متعادل حجاب را رعایت می کرده و این برای زنان مسلمان یک الگوی عملی و کاربردی است اگر نگاهی دقیق به سیره نقل شده در منابع حدیثی و تاریخی…

ادامه مطلب

برخورد امام حسین(ع) در قبال نامه های ابن زیاد

پرسش : امام حسین(علیه السلام) در قبال نامه های عبیدالله بن زیاد چه برخوردی داشت؟ پاسخ تفصیلی: در واقعه کربلاعبیدالله دوبار به امام حسین(علیه السلام) نامه نوشت؛ یکی به هنگام ورود به کربلا، و دیگری در روز تاسوعاپس از ورود عمر سعد به کربلا. نامه اول به هنگام ورود امام(علیه السلام)به کربلا ابن زیادنامه اى به این مضمون براى امام حسین(علیه السلام) نوشت: «امّا بعد! اى حسین! خبرورودت به کربلا به من رسید، امیرالمؤمنین یزید! ـ به من نوشته است که سر بر بالین ننهم و غذاى سیرى نخورم تا تو…

ادامه مطلب

درخواست مهلت در عصر تاسوعا

پرسش : چرا امام حسین(علیه السلام) عصر تاسوعانجنگید و آن را به صبح عاشوراموکول کرد؟ پاسخ تفصیلی: پس از بى نتیجه ماندن راه هاى مسالمت آمیز و تسلیم ناپذیرى امام حسین(علیه السلام)، عمرسعد براى گرفتن بیعتاجبارى و یا کشتن امام و یارانش در عصرتاسوعافرمان حمله را صادر کرد. با این فرمان هزاران تن سواره و پیاده به سمت اردوى اباعبدالله(علیه السلام) روانه شدند، صداى همهمه آنها در بیابان کربلا پیچید و به گوش لشکریان امام(علیه السلام) رسید. حضرت عبّاس بن على(علیه السلام) محضر امام(علیه السلام) شرفیاب شد و عرض کرد:…

ادامه مطلب

مذاکره امام حسین(ع) با عمر سعد

پرسش : آیا امام حسین(علیه السلام) با عمر سعد مذاکره ای داشت؟ چون عمرسعد با لشکر عظیمى به کربلا آمد و در برابر لشکر محدود امام(علیه السلام) ایستاد. فرستاده عمرسعد نزد امام(علیه السلام) آمد. سلام کرد و نامه ابن سعد را به امام تقدیم نمود و عرض کرد:

مولاى من! چرا به دیار ما آمده اى؟

امام(علیه السلام) در پاسخ فرمود:
«کَتَبَ اِلَىَّ اَهْلُ مِصْرِکُمْ هذا اَنْ اَقْدِمَ، فَاَمّا اِذْ کَرِهُونِی فَاَنَا اَنْصَرِفُ عَنْهُمْ»!؛

(اهالى شهر شما به من نامه نوشتند و مرا دعوت کرده اند، و اگر از آمدن من ناخشنودند باز خواهم گشت!).(1)

ادامه مطلب

شرح خطبه فدکیه- جلسه دهم- انواع خداشناسی

حضرت زهرا سلام‌الله‌عليها شهادت به توحيد را با سه ويژگي مشخص کرده‌اند. يکي اين‌که اين شهادت تنها يک بيان لفظي نيست؛ بلکه حقيقت بسيار عميقي دارد و بايد سعي کرد به آن حقيقت رسيد. آن حقيقت، اخلاص است

ادامه مطلب

شرح خطبه فدکیه- جلسه نهم- حقیقت توحید

حضرت زهرا سلام‌الله‌عليها مي‌فرمايند: شهادت به وحدانيت خدا کلمه‌اي است که ظاهري دارد و باطني. ظاهر آن همين است که مي‌گوييم: شهادت مي‌دهم خدا يکي است؛ اما حقيقتي دارد که بايد آن را درک و در عمل پياده کرد.

ادامه مطلب

شرح خطبه فدکیه- جلسه هشتم- شکر نعم الهی

بخش اول خطبه که حمد خداست خود به چهار بخش تقسيم مي‌شود و هر بخش با سه جمله بيان شده که از لحاظ سجع، نظم و وزن، ترکيب خاصي دارد؛ در بخش اول مي­فرمايند:؛ الحمد لله على ما أنعم و له الشكر على ما ألهم و الثناء بما قدم؛

ادامه مطلب

شرح خطبه فدکیه- جلسه هفتم- دریای نعم الهی

حضرت زهرا سلام‌الله‌عليها در ادامه مي‌فرمايند: «وَ الثَّنَاءُ بِمَا قَدَّمَ؛ خدا را ثنا مي‌گويم بر آن‌چه در اختيار بندگانش قرار داد.»؛ انتخاب اين واژه ظاهراً براي رعايت سجع با جمله‌هاي قبلي است.

ادامه مطلب

شرح خطبه فدکیه- جلسه ششم- بانوی محدثه

خطبه مبارک فدکيه با اين عبارات شروع مي‌شود که جلسه قبل جمله اول را در حدي که خداي متعال توفيق داد توضيح داديم. در جمله دوم مي‌فرمايند: و له الشكر على ما ألهم؛ تنها خدا را شکر مي‌کنم بر آن‌چه الهام فرمود. الهام يعني‌چه؟

ادامه مطلب

شرح خطبه فدکیه- جلسه پنجم- تفاوت هاي حمد، شکر و ثنا

براي صحبت پيرامون خطبه شريف زهرا سلام‌الله‌عليها روشي را انتخاب مي‌کنيم که نه آن‌قدر طولاني شود که زمان زيادي را بگيرد و نه خيلي به اجمال بگذريم و حق مطلب ادا نشود. از خدا مي‌خواهيم توفيق دهد که اين خطبه شريف را با روش معتدل و ميانه‌اي توضيح دهيم.

ادامه مطلب